Diensten

1 –  Consulten:

Consult met adviezen in leefstijl, voeding en beweging.
Tijdens het consult worden uw voedingspatroon en leefstijl besproken. Daarop krijgt u een advies die bij uw type en klachten hoort. In overleg maak ik een haalbaar schema waarbij u veranderingen rustig invoert in uw leefwijze. U krijgt binnen een week een e-mail met alle adviezen op schrift. U mag dan per telefoon of email vragen stellen.

Vervolgconsult is er om de juiste afstemming te krijgen over het resultaat en eventuele adviezen bij te stellen.

2 – Massages:

Alle massages worden geïntegreerd in een consult.

Lichaamsmassage/ Abhyanga

Totaalmassage 

Gedurende 80 minuten wordt warme kruidenolie over uw hele lichaam, ook het hoofd, aangebracht en ingemasseerd met de palmen van mijn hand. De massage is mild en verzorgend, en is daarmee een weldaad voor lichaam en geest. Het aanraken van handen en warme olie met de huid werkt in op ieders gevoel van welzijn en geborgenheid. Het ayurvedisch masseren brengt tevens de energiestroom weer op gang. De massage en de olie openen de poriën en vastgezette emoties in dieper gelegen weefsels lossen hierbij op.


Deelmassage 
met olie, poeder, stempels of (zijden) handschoenen.

Een massage zonder hoofdbehandeling is ook mogelijk. Soms kan een behandeling met poeder, udvarthana– een soort scrub-behandeling- ter reiniging en stimulatie beter zijn. Door het masseren met (kruiden)poeder wordt via de huid uw lichaam gereinigd. Darshana is een behandeling met zijden handschoenen om de circulatie te stimuleren en eventueel vocht naar het hart toe te bewegen. Bij de pindasweda worden stempels met kruiden in olie gedompeld. Het lichaam wordt zo met warmte en kruiden behandeld. Hierdoor kunnen via transpiratie afvalstoffen het lichaam verlaten en tevens bevorderen de kruiden het proces van reiniging. Soms worden de kruiden vermengd met medicinale rijst.

Marma massage met drukpunten.

Marma’s zijn ‘energiecentra’ in het lichaam waar prana (lees levenkracht) zich verzamelt en stroomt. Door  behandeling van deze marma’s vloeit prana van de therapeut naar de client. (Vergelijk water dat van een hoger naar een lager niveau stroomt). Dit is altijd een onderdeel van de massage, maar kan ook als een behandeling worden ingezet. Vooral wanneer het te intensief is om het hele lichaam te masseren. In feite zijn in iedere massage deze marma’s betrokken.

Speciale hoofdbehandelingen met olie-gietingen

Shirodhara is een behandeling van het hoofd met speciale warme olie. De olie wordt gedurende bepaalde tijd over het voorhoofd en haren  gegoten. Deze behandeling is erg geschikt om alle zintuigen in balans te brengen. Het effect is optimaal wanneer het wordt voorafgegaan door een lichaamsmassage. Vanwege de  grote hoeveelheid olie (1 liter) en het optimale effect is de prijs van de behandeling hoger. Dit word in overleg bepaald.

Daarnaast zijn speciale oliebadjes met kruidenolie van ogen, oren, neus of mond mogelijk. Ter reiniging en ontspanning. Bij klachten van deze zintuigen kunnen ook speciale behandelingen met kruidenolie worden ingezet.

3 – Bewust in en door beweging met Klankschalen

Sessies met individuele begeleiding en in een groep zijn gericht op oefeningen vanuit de Mindfulness, ademtherapie, yoga en eigen inbreng vanuit de fysiotherapie. Doel is te leren ervaren en bewust te worden wat er in je lichaam en geest gebeurt. Vervolgens gaan we samen op zoek naar nieuwe mogelijkheden om veranderingen aan te brengen in oude patronen. Veel doen en ervaren!