Profiel

Mieke van Dijck

In 1981 ben ik in Nijmegen afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik ben gestart in Emmerich (Dld.) en heb daarna op diverse plaatsen gewerkt in Gelderland, zoals in de Maartenskliniek en daarna in particuliere praktijken. Toen de fysiotherapie steeds meer richting oefentherapie ging en steeds minder openstond voor massages ontstond bij mij de behoefte om mij juist meer te specialiseren in integrale therapie. Verdieping en bewustwording werd mijn uitgangspunt, met aandacht voor het eigen helend vermogen. In 2009 deed ik een opleiding Trainer Mindfulness en in 2011werd ik tevens erkend als Ayurvedisch Massagetherapeut. De veelomvattende en holistisch gerichte behandelingen pasten uitstekend bij mijn reeds verworven inzichten. Ik startte een eigen praktijk “Licht op Pijn” om deze goed toe te kunnen passen.

In december 2017 behaalde ik mijn diploma als Ayurveda Practicioner, waarmee ik mijn ervaring, inzicht en deskundigheid toe kan passen; ik geef consulten, massages en leefstijladviezen ( inclusief oefeningen).

Sinds november 2022 ben ik ook in het bezit van het diploma “Klankschaalmassage Peter Hess®. Deze bijzondere methode met speciale klankschalen ervaar ik als een bijzondere aanvulling op mijn ervaring en carrière en is een verdieping voor de client.

Ik ben vóór samenwerking, regulier en/of complementair, en zoek de verbinding (brug) tussen beide, altijd met toestemming van de cliënt.

Naast mijn werk als Ayurveda Practitioner werk ik als vrijwilliger bij Natuurmonumenten. Wandelen, tuinieren en fagot spelen zijn mijn grootste hobby’s.